Ny forside

Fra Skjerstad Wiki
Revisjon per 3. sep. 2020 kl. 22:59 av Magne (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk


Velkommen til Skjerstad Wiki

Dette nettstedet har vært brukt som en felles ressurs for å samle inn stoff til Skjerstad gårds- og slektshistorie og vil etter bokverkets utgivelse forsatt eksistere som et supplement til gårds- og slektshistorien.

Skjerstad gårds- og slektshistorie

Skjerstad - 16x9.jpg

Nå er det endelig tid for utgivelse av dette gedigne verket på 2200 sider. Lanseringen blir som følger:

Misvær

Lansering av bokverket med bokbad av forfatteren Terje Gudbrandson. Bademester blir Randolv Gryt. Misvær Sammfunnshus tirsdag 8. september kl. 19.00.

Det blir obligatorisk påmelding til Susanne i kommunedelsutvalget (lokalutvalget).

Stormen

Bokbad med Steinar Aas og forfatteren. Stormen bibliotek, 2. etasje onsdag 9. september kl. 19.00. Les mer.

På grunn av gjeldende smittevernregler er antall plasser begrenset.

Verket er på tilsammen 2200 sider fordelt på 5 bind som selges samlet. Prisen blir kr. 1.800,-.

Salg i Misvær

Alt salg i gamle Skjerstad kommune og all postforsendelse vil Robert Vinje ta seg av. Salg fra kommunehuset i Misvær fra 10. september, tirsdager og torsdager kl. 15.00 til 19.00. For postforsendelse ta kontakt: robert.vinje@sbnett.no eller tlf. 970 60297 etter kl. 19.30.

Salg i Bodø

Bøkene selges i forbindelse med lanseringen den 9. september. De vil også være å få kjøpt på Slektsforskerdagen den 31. oktober i Stormen.

I tillegg vil det bli anledning til å hente ut bokpakkene på 3 utleveringssteder i Bodø mot forhåndsbetaling minimum 2 dager i forkant. Les mer.

Widerøes flyfotobilder

Matrise.jpg

I samarbeid med Nasjonalbiblioteket har vi lagt ut flyfotos (skråbilder) fra Skjerstad tatt av Widerøe på slutten av 60-tallet. Mange av disse henger trolig fortsatt på vegger rundt om.

Forfatteren

Terje.png

Terje Gudbrandson har solid erfaring med å skrive bygdebøker. Han er ansvarlig de tidligere 7 bind i serien Slekts- og gårdshistorie for Bodin. Dette har han jobbet med i flere tiår og har gjennom dette arbeidet tilegnet seg en unik kunnskap om forholdene rundt om i Salten i gammel tid. Serien om Bodin er vurdert til å være blandt det ypperste av denne type litteratur på landsbasis.

Podcasten "Langs kulturveien"

Kristian Krokslett er vert for denne podkasten som tar for seg historie, kultur og relevant nytt tilknyttet Kulturveien som slynger seg langs R812 fra Saltstraumen i øst til Saltdal i vest. Det blir gjester som forteller historier, intervjuer, samtaler og lydbok-utdrag fra årbøkene "Ka frætta du dar?". Podcasten kan du høre her eller abonnere på i iTunes.

Har du spørsmål eller kommentarer

admin@skjerstad.info