Høytid og fest på Oldereid

Fra Skjerstad Wiki
Hopp til: navigasjon, søk

Juletrefest for barn og juletrefest for voksne i skolehuset på Oldereid, i tillegg hadde ungdomslaget hver jul underholdningsfest med skuespill m.m. I mangel av lokale ble det bygd danseplatting til bruk i sommerhalvåret Enkelte somrer ble det lagd et stort telt som de la seglduk over, her ble det servert rabarbragrøt, sviskergrøt og kaffe.

I 1946 fikk Oldereid eget forsamlingshus som i mange år gikk under navnet Idrettshuset. Bygda hadde i alle år savnet et forsamlingshus. Like etter at krigen var slutt i 1945 ble endel brakker som tyskerne hadde hatt på Rognan lagt ut for salg. Ikke alle fikk kjøpe, men idrettslag o.l sto langt fremme i køen. Ungdomslaget på Oldereid hadde litt penger og slo sg sammen med idrettslaget og sendte en søknad som ble innvilget. 2 mann, Åsmund Lieng og Helge Hansen gikk på ski vinteren 1946 til Rognan og fant en brakke som hadde vært brukt som kjøkkenbrakke. Flere fra Oldereid reiste til Rognan og rev brakken som de sendte med båt til Sandkollen og derfra kjørte de det med hest innover.

Første arrangementet i det nye huset ble juletrefesten 2. juledag 1946. Tradisjonen med skuespill i jula ble holdt ved like så også dette år, dagen var 4. juledag.

Huset har vært mye brukt i årenes løp. Idrettslaget har brukt det til alle sine arrangementer, og alle foreninger har brukt det til møter og div. arr. Div kurs er også avholdt.

Tidene forandrer seg. Idrettslaget hadde ikke lenger økonomi for å drifte huset, og overdro huset til Oldereid grendehus. Huset har i de siste 20 årene gjennomgått store innvendige forandringer.