Forside

Fra Skjerstad Wiki
Hopp til: navigasjon, søk


Velkommen til Skjerstad Wiki

Dette nettstedet har vært brukt som en felles ressurs for å samle inn stoff til Skjerstad gårds- og slektshistorie og vil etter bokverkets utgivelse forsatt eksistere som et supplement til gårds- og slektshistorien.


Skjerstad gårds- og slektshistorie

Forsidene web.jpg


Da går omsider et gedigent verk på 2200 sider fordelt på 5 bind i trykken etter 14 år. I tillegg til gårds- og slektshistorie for hver gård inneholder verket 850 gamle og nye bilder, tegninger og illustrasjoner.

Lansering biir en gang i september i Misvær og i Stormen bibliotek.

Bøkene skal selges samlet i kassett og prisen blir kr. 1.800,-.

Widerøes flyfotobilder

Matrise.jpg

I samarbeid med Nasjonalbiblioteket har vi lagt ut flyfotos (skråbilder) fra Skjerstad tatt av Widerøe på slutten av 60-tallet. Mange av disse henger trolig fortsatt på vegger rundt om.

Forfatteren

Terje.png

Terje Gudbrandson har solid erfaring med å skrive bygdebøker. Han er ansvarlig de tidligere 7 bind i serien Slekts- og gårdshistorie for Bodin. Dette har han jobbet med i flere tiår og har gjennom dette arbeidet tilegnet seg en unik kunnskap om forholdene rundt om i Salten i gammel tid. Serien om Bodin er vurdert til å være blandt det ypperste av denne type litteratur på landsbasis.

Podcasten "Langs kulturveien"

Kristian Krokslett er vert for denne podkasten som tar for seg historie, kultur og relevant nytt tilknyttet Kulturveien som slynger seg langs R812 fra Saltstraumen i øst til Saltdal i vest. Det blir gjester som forteller historier, intervjuer, samtaler og lydbok-utdrag fra årbøkene "Ka frætta du dar?". Podcasten kan du høre her eller abonnere på i iTunes.