Kirketilhørighet Enge

Fra Skjerstad Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk

I Skjerstad er det 2 kirker og 2 kirkegårder. Hvor lenge det har vært kirke på Skjerstad vet ikke vi, men det er mange hundre år siden de fikk sin første.

I Misvær fikk de sin kirke i 1912, men før den tid hadde de egen kirkegård i Misvær. De som soknet til denne kirkegården og etterhvert kirken, var Kvarv og innover til Misvær. Videre alle oppover Misværdalen, pluss Kletteng og Enge. Kirkegården i Misvær ble tatt i bruk på 1890 tallet Før den tid måtte de som døde begraves på Skjerstad.

Også til både barnedåp og bryllup måtte de til Skjerstad kirke. Inntil 1951 ble alle konfirmanter i gamle Skjerstad kommune innkvartert på Skjerstad i 4 uker hos private. Konfirmasjonssøndagene var et høydepunkt med båter og folk fra alle hjørner i den fra gammelt av store kommunen, omfattende både nordsiden og nordøstsiden av Skjerstadjorden

Att det av og til kunne by på problemer for folk fra Enge med å komme seg til kirke og kirkegården i Misvær var på høsten før isen på Misværfjorden ble sterk nok til å ferdes på. Og på våren når isen begynte å tine. Dessverre hendte det ulykker hvor folk gikk gjennom isen og druknet ( se under «Muntlig tradisjon» Enge).