Gammel forside

Fra Skjerstad Wiki
Hopp til navigering Hopp til søk


Velkommen til Skjerstad Wiki

Dette nettstedet skal brukes som en felles ressurs for å samle inn stoff til Bodin gårds- og slektshistorie - bind 8, som skal omhandle gamle Skjerstad kommune.

Her kan du legge inn stoff, eller du kan supplere med opplysninger i artikler som er lagt inn. Når det gjelder setningsoppbygging, rettskriving og andre ting spiller dette mindre rolle. Det er fakta vi vil ha og forfatteren vil formulere dette på sin måte i bøkene.

Eller: Ta kontakt (eller send stoffet til):

adm@skjerstad.info

så får du brukernavn og passord, eller vi legger ut stoffet for deg.

Index.jpeg

Vi trenger fortsatt hjelp!

Etter hvert som manuskriptene er ferdige, behøver vi folk som kan verifisere og korrigere dem slik at vi kan utelukke eventuelle feil.

Vi er fortsatt interessert i bilder. Om ikke alle bildene kommer i bøkene, legges de ut her på wiki’en og de havner i det etter hvert omfattende billedarkivet i Misvær. Ta kontakt: adm@skjerstad.info

eller direkte til Robert Vinje, Lappkjerringveien 13, 8100 Misvær. Epost: robert.vinje@sbnett.no

Facebook

Oppslutningen om facebookgruppen "Skjerstad Før" viser at det finnes et vell av gamle bilder rundt om. Disse vil vi gjerne ha tak i av flere grunner:

  • Bruke dem i denne wikien
  • Bruke dem i Gårds- og slektshistorien for Skjerstad

og sist men ikke minst

  • Få dem inn i billedarkivet i Misvær til senere bruk f. eks i Årbøkene


Den versjonen av bildene som ligger på Facebook er i for dårlig oppløsning til bl. a. å kunne trykkes.

Derfor, dersom du vil bidra: send bildene i høy oppløsning til admin@skjerstad.info eller ta kontakt med Robert Vinje for profesjonell scanning.

Har du ingen opplysninger om personen(e) på bildet, legger vi det ut på Ukjente bilder og ser om vi får vite mer.


Ukjente bilder er tilbake

Her legger vi ut bilder av ukjente personer som vi håper noen skal gjenkjenne.

6 nye bilder, trolig fra Støvset.

Ukjente bilder

Dugnadsinnsatsen

Selv om forfatteren jobber med de eldste kildene og tar seg av selve slektshistorien er det opp til oss lokalt å ta oss av det nære, det lokale på gården, det som skjedde i forrige århundre eller så langt tilbake folk husker. Det er det som vil gi "kjøtt på beina" og vil høyne verdien av det ferdige verket. For å få til dette er vi avhenging av en storstilt dugnadsinnsats. Husk at dette er den første og siste mulighet til å dokumentere bygda vår i et slikt omfang!

Widerøes flyfotobilder

Matrise.jpg

I samarbeid med Nasjonalbiblioteket legger vi nå ut flyfotos (skråbilder) fra Skjerstad tatt av Widerøe på slutten av 60-tallet. Mange av disse henger trolig fortsatt på vegger rundt om.

Kvalitetssikring av stoffet i denne wiki'en

Dersom du finner feil i tekst, kommentater til bilder, plassering av gårder, har utfyllende opplysninger eller andre ting: send en kommentar til oss: adm@skjerstad.info

Forfatteren

Terje.png

Terje Gudbrandson har solid erfaring med å skrive bygdebøker. Han er ansvarlig de tidligere 7 bind i serien Slekts- og gårdshistorie for Bodin. Dette har han jobbet med i flere tiår og har gjennom dette arbeidet tilegnet seg en unik kunnskap om forholdene rundt om i Salten i gammel tid. Serien om Bodin er vurdert til å være blandt det ypperste av denne type litteratur på landsbasis.

Det endelige produktet

Bygdeboeker.png

Slekts- og gårdshistorien skal forhåpentligvis foreligge ferdig trykket i slutten av 2019. Et gedigent verk på 2000 sider fordelt på 5 bøker.